Elegancija sa moćnim performansama: Predstavljen Mercedes-AMG GLE 63 Coupe


Nekoliko dana pre zvanične premijere na Salonu automobila u Ženevi Mercedes je objavio prve informacije o performantnom SUV modelu



Mercedes-AMG GLE 63 Coupe pokreće četvorolitarski V8 biturbo agregat sa 420 kW/ 571 KS i 750 Nm odnosno 450 kW/612 KS i 850 Nm u snažnijoj verziji Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe. Ova pogonska jedinica je sada elektrifikovana pa sadrži i EQ Boost starter-alternator (koji isporučuje dodatnih 16 kW/22 KS) i 48-voltni električni sistem, a tu su i devetostepeni automatski menjač, pogon na sva četiri točka i adaptivno oslanjanje. 



Performanse su impresivne, pa tako ovaj SUV od 0 do 100 km/h stiže za 4 sekunde, odnosno za 3,8 s kod S verzije. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h ali se uz opcioni AMG Drivers Package može povećati na 280 km/h. 



Najlakši način na koji možete prepoznati GLE 63 S Coupe jeste Panamericana maska hladnjaka sa vertikalnim rešetkama. Donji deo branika je izmenjen u odnosu na standardni GLE Coupe pa sada ima crne usisnike vazduha uokvirene hromiranom linijom. Zadnji deo automobila prepoznatljiv je po braniku u crnoj boji na kojem se nalaze difuzor i četiri izduvne cevi. 



Što se enterijera tiče, tu se nalazi nekoliko detalja koji doprinose sportskom utisku poput pedala od nerđajućeg čelika, sportskih sedišta i kožnog volana sa zaravnjenim donjim delom. MBUX multimedijalni sistem ima dodatne mogućnosti kao što su merači g-sile i vremena krugova a tu su i informacije o upotrebi konjskih snaga i obrtnog momenta kao i o temperaturi ulja.