BMW R18 premijerno prikazan u Srbiji


U prostorijama Delta Motorsa premijerno je predstavljen BMW R18, kruzer inspirisan bogatom tradicijom brenda


 


U četvrtak 24. septembra, BMW Motorrad Srbija predstavio je dugoočekivani BMW R18, kruzer inspirisan bogatim nasleđem bavarskog brenda.


Svojim izgledom ovaj model se oslanja na legendarni BMW R5, a uprkos izrazito retro dizajnu, opremljen je najnovijim tehnologijama poput ASC sistema stabilnosti, “Hill start control" sistema za polazak na uzbrdici, kao i MSR sistema koji kontroliše kočenje motorom. Kao jedinstvenu odliku unutar segmenta, BMW R18 poseduje tri različita moda vožnje “Rain“, “Roll“ i “Rock“ koja se mogu prilagođavati željama i potrebama vozača.


 



 


U centru pažnje nalazi se vazdušno hlađeni Big Boxer sa najvećim kapacitetom dvocilindričnog bokser agregata ikada korišćenog u serijskoj proizvodnji. Motor je zapremine 1802cc, po čemu je model i dobio naziv R18 i 91 konjsku snagu imsporučuje pri 4.750 obrtaja u minute sa impresivnim obrtnim momentom od 158Nm na 3000 obrtaja R18 poseduje kvačilo i šestostepeni menjač, a finalni prenos je preko kardana.


“Konceptni model ovog motocikla predstavljen je prošle godine na čuvenom događaju Concorso DEleganza koje se održava na jezeru Komo u Italiji, a pozitivne reakcije koje je izazvao samo su potvrdile da je BMW Motorrad na pravom putu. Proletos je predstavljena serijska verzija, ali nažalost, zbog cele situacije, samo preko interneta, a sada konačno možemo uživo da vidimo, da čujemo, a uskoro i da probamo ovaj fantastični motocikl“, rekao je Lazar Radanov-Radičev, Price&Product menadžer kompanije Delta Motors, generalnog uvozinka i distributera BMW Motorrad programa.


U početku, Delta Motors nudi R18 kao ekskluzivni First Edition sa većim brojem hromiranih detalja, belim linijama na rezervoaru, First Edition oznakom na motociklu i posebnim poklon paketom rezervisanim za vlasnike ovog motocikla. Takođe, BMW R18 nudi i veliki broj opcija individualizacije.


Ovom prilikom je BMW Motorrad je predstavio i potpuno novi koncept servisnog prijema motocikala, uz prostor koji klijentima omogućava opuštanje u prijatnoj atmosferi, uz kafu i razgovor sa serviserima i prijemnim savetnikom, dok je njihov motor u servisu.


Početna cena modela R18 je 23.300 EUR sa uključenom petogodišnjom garancijom, a na početku prodaje, i sa uključenim First Edition paketom.